به گزارش خبرگزاری حوزه، یکی از سنتهای ائمه شیعه معرفی رابط و نماینده معتمد برای ارتباط شیعیان با رهبر خویش است. اوج این تجربه در زمان غیب صغری امام زمان دیده شد.
نمایندگان خاص حضرت ولی عصر ارواحنافداه چهارتن بودند. که سازمان عظیم ارتباطی شیعیان را مدیریت می کردند. ایشان در فرهنگ شیعی به نواب اربعه معروف اند.
«نُوّاب اَربَعه»، به چهار نماینده خاص امام مهدی (عج) در عصر غیبت صغری گفته میشود که واسط امین میان شیعیان و امام غایب از نظر بودند. اولین آنها از اصحاب باسابقه و مورد اعتماد امامان پیشین بوده و پس از فوت، یکی پس از دیگری، از طرف امام زمان (عج) و با معرفی نایب پیش از خود شناخته میشدند. این چهار نفر به مدت هفتاد سال، نیابت امام را عهدهدار بودند و با مدیریت یک شبکه گسترده انسانی، پل ارتباطی میان شیعیان و امام در دورترین شهرهای اسلامی بودند.
«چهار فانوس»، داستانی است که سعید تشکری در چهار فصل به روایت بخشهایی از زندگی نمایندگان خاص امام زمان (عج) و زوایای پنهانی آغاز عصر غیبت و فضای بحث برانگیز نیابت امام پرداخته است. در این اثر سعی شده است که آن جامعه چندلایه در قالب داستان به تصویر کشیده شود.
داستان بلند «نواب اربعه» به قلم «سعید تشکری» در ۲۶۷صفحه از انتشارات کتاب جمکران از چاپ خارج شد.
نظر شما